Hotell på Island

Island är en helt fantastisk ö som kan erbjuda dig som turist många olika upplevelser. Ön har, trots sin lilla storlek, en storslagen natur fylld av äventyr. Besök öns berömda Blå lagun, ta ett bad i de varma källorna, åk på valsafari eller vandra. Ön erbjuder även en upplevelse i storstadsmiljö. Det bor ungefär 350 000 invånare på Island, varav mer än två tredjedelar av befolkningen lever i och omkring öns största stad, Reykjavik. Där hittar du ett rikt utbud av kultur, nöjen, nattklubbar, shopping och restauranger. Där finns även öns flygplats belägen. Att välja hotell beror på vad du vill göra på Island. Det finns många typer av hotell på Island, alltifrån 4-stjärniga konferenshotell till enklare vandrarhem.

Det finns flera hotell med 4- och 5-stjärniga hotell med höga betyg och många nöjda gäster, dessa finner man i synnerhet i Reykjavik. Det finns också många 3-stjärniga hotell som är fräscha, rena och håller förhållandevis hög standard för ett bra pris. Frukost och wifi ingår för det mesta i hotellpriset.  Eftersom Reykjavik är den största staden är det inte förvånande att de flesta boendealternativen finns där. Man kan dock också hitta en hel del hotell på andra delar av ön, i olika prisklass och standard. Det finns något som passar alla, oavsett om man tänkt sig en cityweekend eller en mer naturnära semester.

Hotell på Island

Reykjavik

Reykjavik är staden du ska välja om du söker efter liv och rörelse och samtidigt kunna blanda storstaden med att besöka de mest kända utflyktsmålen runt om staden. Ett dopp i den Blå lagunen, bada i varma källor eller varför inte ta en titt på öns aktiva vulkan! I Reykjavik finns allt. När du ska välja boende i Reykjavik kan du välja på allt ifrån 4-stjärniga konferenshotell till 2-stjärniga så kallade guesthouse. De flesta 4-stjärniga hotellen har egen restaurang. Annars finns mest 3-stjärniga alternativ. Frukost och fri wifi brukar ingå i priset, men annars saknas extra tjänster.

Norra eller östra Island

På den norra delen av Island kan man finna 3-stjärniga hotell eller 2-stjärniga stugor. På den östra delen av Island hittar man billiga hotell med pentry på rummet. Norra Island är känd för sin storslagna skärgård och på östra Island kan du uppleva glaciärerna och de vilda renarna. Man kan också åka på valsafari, vandra i naturen, forsränning och mycket mycket mer. För den äventyrslystne är norra Island ett klockrent alternativ, likaså för den som älskar utsikt mer än något annat. Det kan bli ditt livs resa. Vill man däremot ha en lugn weekend, unna sig på hotell, äta god mat på restauranger och strosa längs charmiga gator kan Reykjavik vara ett väldigt bra val.

Hotell på Island

Se hela ön

Oavsett vart man väljer att bo när man besöker Island kan det vara mer än värt att besöka flera delar av ön. Reykjavik är helt klart värt att besöka, där hittar man också de flesta hotellen och restaurangerna men en stor del av Islands charm är den fantastiska och unika naturen. Varför inte ta en rundtur? Börja och avsluta turen i Reykjavik (som har nära till flygplatsen) och åk ut på tur till andra delar av ön däremellan.

Hotell på Island