Weekendresa

Att besöka Island över en weekend är nästan som att stiga i land på en annan planet och en upplevelse som man sent glömmer. En weekend på Island erbjuder en underbar och magisk, för att inte säga sagolik upplevelse. Där finns  oförglömliga skatter och dess fantastiska natur får ont om tid att hinna uppleva allt som denna exotiska, karga och avlägset belägna ö har att erbjuda. Naturligtvis bör man först och främst utgå från den mysiga och charmiga huvudstaden Reykjavik och allt som finns att göra och besöka där, för att sedan göra utflykter mot öns fantastiska inre och dess magiska naturupplevelser.

Islandweekend

Aktiviteter på Island

På Island finns mängder av valmöjligheter när det kommer till aktiviteter. Är man ute efter spänning kan finns bl.a. forsränning, vill man njuta av den fantastiska naturen är fotvandring ett väldigt populärt alternativ. Eller varför inte utforska ön på en hästrygg på en tur med islandshästar?

Är man snarare ute efter bekvämligheter och unna sig i lugn och ro kan man varva ner på ett av hotellen i Reykjavik, njuta av den isländska maten och stadens otroligt charmiga gator. Åker man på en resa för avslappning bör man också ta sig iväg till för ett dopp i den Blå lagunen, som verkligen är något man inte bör missa om man är i Reykjavik.

Islandweekend

Reykjavik

Reykjavik betyder faktiskt ”den rökiga viken” och staden gör skäl för sitt magiska namn. Det som ”ryker” eller snarare ångar är de otroliga geijsrarna, där den vulkaniska och underjordiska hettan får vattnet att förångas och hettas upp, för att sedan kastas upp i en vacker kaskad av hetta, ånga och vatten, lite som med ett vulkanutbrott men med vatten istället för lava.

Just vulkaner är något som verkligen präglar landet. Det blev vi varse när en vulkan på Island satte Europas, flygtrafik helt ur spel i över en vecka för ett antal år sedan. Detta är dock inget som hör till vanligheterna, vulkanerna brukar snarare stå för en dragningskraft och turistattraktion. Det är något spännande och fascinerande med vulkaner och just när det gäller Island är det extra spännande eftersom det bidrar till att man se gejsrar och finna källor med varmt vatten.

Islandweekend

 

Oväntade aktiviteter

Besöker du Island bör du bege dig till någon av landets många fotbollsanläggningar med inomhusgräs för att på nära håll få en förklaring till det isländska landets ofattbara framgångar i fotboll som slagit världen med häpnad. De naturliga förutsättningarna är inget vidare för fotboll på Island men en målinriktad satsning på inomhushallar har gett en gedigen infrastruktur. Island har blivit rikt genom bl.a. smart ekonomisk politik som lett till investeringar, det har gjort fotbollsanläggningarna möjliga.

Tid för återhämtning

Ön har otroligt många sidor och är perfekt för en weekend för återhämtning. Återhämtning kan betyda så olika saker för olika människor och just därför är Island ett så bra alternativ. Oavsett om man föredrar att ta det lugnt och vila, vara ute och röra på sig, vara nära naturen eller få en adrenalinkick så kan man hitta det man söker på Island. Man kan till och med få lite av varje under en och samma weekend om man så önskar. Drygt tre timmar från Sverige finns ett helt magiskt land som kan erbjuda något för de flesta. Det finns en anledning att så många vill resa till Island och att så många som varit till Island säger att det är en resa de aldrig glömmer, Island är på många sätt unikt. för mer information om att resa till Island kan du klicka här och mer praktisk information som kan vara bra att veta innan avfärd hittar du här.